Home » Merken » APRILIA

APRILIA in Nederland

Vernoemd naar een Lancia model, startte Alberto Beggio met een rijwielfabriek in Italie genaamd Aprilia. De zoon van Alberto, Ivano nam het bedrijf over en maakte een begin met de productie van motoren. In... Lees het hele verhaal

Logo APRILIA
 • 57

  APRILIA's op de Nederlandse weg

 • 189

  Geregistreede modellen

 • 30 jun 1990

  Datum van de eerste registratie

 • 2 dec 2022

  Datum dat de laatste APRILIA van eigenaar wisselde.

Weet jij meer van APRILIA, en wil je daar iets over schrijven op brommer.nl? Meld je dan aan!

Vernoemd naar een Lancia model, startte Alberto Beggio met een rijwielfabriek in Italie genaamd Aprilia. De zoon van Alberto, Ivano nam het bedrijf over en maakte een begin met de productie van motoren. In eerste instantie werden er voornamelijk inbouwmotoren van Rotax en Minarelli gebruikt.

Aprilia richtte zich naast de productie van motoren voor het reguliere verkeer, ook op de racewereld. Hierin waren zij succesvol.

In 1990 besloot Aprilia ook scooters te gaan produceren. De Italianen kwamen in dat jaar met hun eerste scooter. In 1993 werd een van de bekendste scooters van Aprilia geïntroduceerd, de Scarabeo.

Na een overname van Moto Guzi en Laverda in 2000, ontstonden er in 2004 geldproblemen. Aprilia werd overgenomen door Piaggio. Uitgezonderd het motorblok, waren alle onderdelen van de Aprilia nu van Piaggio.

Deel deze pagina!

Brommer.nl is een uitgave van Brommer.nl v.o.f. © 2022 Brommer.nl