Home » Merken » PIAGGIO

PIAGGIO in Nederland

Piaggio is een grote speler op de scootermarkt. Zij produceren het grootste aantal scooters. Ook op het gebied van motoren behoren zij tot een van de belangrijkste fabrikanten.Met name de Vespa is in Nederland... Lees het hele verhaal

Logo PIAGGIO
 • 744

  PIAGGIO's op de Nederlandse weg

 • 519

  Geregistreede modellen

 • 30 jun 1965

  Datum van de eerste registratie

 • 28 jan 2023

  Datum dat de laatste PIAGGIO van eigenaar wisselde.

Weet jij meer van PIAGGIO, en wil je daar iets over schrijven op brommer.nl? Meld je dan aan!

Alle modellen van PIAGGIO

Hedendaags Piaggio

Piaggio is een grote speler op de scootermarkt. Zij produceren het grootste aantal scooters. Ook op het gebied van motoren behoren zij tot een van de belangrijkste fabrikanten.

Met name de Vespa is in Nederland erg populair. De stijlvolle, klassieke ontwerpen zijn vanaf de introductie in 1946 tot nu erg in trek. Naast de technische kenmerken, wordt de scooter ook veelal aangeschaft om het imago en uiterlijk. De Vespa is hierom een echt lifestyle product.

Piaggio blijft vernieuwen en komt regelmatig met nieuwe modellen. Van klassiek tot vooruitstrevend in zowel techniek als uiterlijk. Een opmerkelijk model is de MP3, een scooter met 3 wielen. Ook met de recent uitgebrachte WI-Bike (elektrische fiets), probeert Piaggio zich op de markt te profileren.

Geschiedenis

De geschiedenis van Piaggio start in 1882 in Genua. Rinaldo Piaggio richtte een fabriek op waar scheepsbenodigdheden geproduceerd werden. Piaggio zag mogelijkheden in verschillende branches en binnen zijn bedrijf worden spoorrijtuigen, motorboten, vliegtuigen en stoomaangedreven zaagmachines gebouwd. Piaggio was een vernieuwer en zijn drukcabine voor vliegtuigen was een belangrijk ontwerp. Piaggio overleed in 1938 en liet zijn bedrijf na aan zijn zonen, Enrico en Armando. In 1964 wordt er een splitsing gemaakt in het bedrijf en ontstaan er twee aparte divisies; de luchtvaart- en tweewielersector.

De eerste scooter rolde in 1946 van de band, de Vespa. Door de brede kappen aan de achterzijde en de slanke taille, leek de scooter op een wesp, in het Italiaans Vespa. Het logo, de naam in reliëf, verving het Piaggio vliegtuig. De Vespa werd snel succesvol. Wereldwijd zijn er meer dan 15 miljoen Vespa’s geproduceerd.

De Ape, een driewielige bestelwagen, kwam in 1948 op de markt.

Piaggio maakte in 1958 een start met de productie van auto’s. Er werden behoorlijk wat auto’s verkocht in Duitsland en Frankrijk. Fiat maakte zich zorgen over het groeiende Piaggio en nam Piaggio over. Vanaf 1990 werd Piaggio weer zelfstandig.

Gilera behoort sinds 1970 ook tot Piaggio. Puch volgde in 1989 en 2001 is Derbi overgenomen. Aprilia maakt vanaf 2004 onderdeel uit van Piaggio.

Brommer.nl is een uitgave van Brommer.nl v.o.f. © 2023 Brommer.nl