Home » Merken » PEUGEOT

PEUGEOT in Nederland

Geschiedenis Gestart als gereedschaps– en horlogeverenfabrikant, gaat Peugeot in 1882 vervoersmiddelen produceren. Armand Peugeot is in 1886 gestart met het uitbrengen van de eerste kettingaangedreven fiets in de fabriek in Beaulieu. Een aantal jaren... Lees het hele verhaal

Logo PEUGEOT
 • 144

  PEUGEOT's op de Nederlandse weg

 • 259

  Geregistreede modellen

 • 30 jun 1965

  Datum van de eerste registratie

 • 30 jan 2023

  Datum dat de laatste PEUGEOT van eigenaar wisselde.

Weet jij meer van PEUGEOT, en wil je daar iets over schrijven op brommer.nl? Meld je dan aan!

Alle modellen van PEUGEOT

Geschiedenis

Gestart als gereedschaps– en horlogeverenfabrikant, gaat Peugeot in 1882 vervoersmiddelen produceren. Armand Peugeot is in 1886 gestart met het uitbrengen van de eerste kettingaangedreven fiets in de fabriek in Beaulieu. Een aantal jaren later werd een stoomaangedreven driewieler uitgebracht en redelijk snel volgde de productie van de motorfiets. Qua uiterlijk ook letterlijk een fiets met ‘clip-on’ motor van wel 1,5 pk! In de jaren ’30 kregen de motoren een wat indrukwekkender uiterlijk en ook qua vermogen was er veel ontwikkeld.

Peugeot begaf zich op de automarkt en werd ook daar succesvol. In de jaren ’50 werd de eerste scooter uitgebracht, de S55, met gereedschapskoffertje voorop, 2 zadels en een reservewiel achterop. Hoewel het model nu wellicht beschouwd kan worden als koddig, waren de verkoopresultaten niet om over naar huis te schrijven. Eind jaren ’50 stopte Peugeot met het fabriceren van scooters en sloot pas in de jaren ’80, toen de scootermarkt weer wat aantrok, aan.

Op de bromfietsmarkt was Peugeot echter succesvoller. Eind jaren ’40 rolden de eerste exemplaren van de band en werden veel verkocht.

Hedendaags Peugeot

Peugeot richt zich, naast de automarkt, momenteel vooral op de productie van (motor)scooters en fietsen. Vanaf de jaren ’80 bracht Peugeot opnieuw scooters op de markt en had daarin een redelijk aandeel van het totaal aantal scooters dat geproduceerd werd. Het onlangs uitgebrachte model Django is geïnspireerd door de S57 uit de jaren ’50 en kenmerkt zich door het opvallende retro-uiterlijk.

Naast vervoersmiddelen, produceert Peugeot nog altijd de befaamde pepermolens die overal ter wereld in veel restaurants gebruikt worden.

Deel deze pagina!

Brommer.nl is een uitgave van Brommer.nl v.o.f. © 2023 Brommer.nl